Aquesta dona està fent holosíntesi: una teràpia basada en la estampació de formes com aquesta per aconseguir, diuen els seus impulsors, equilibri i benestar. GENÍS ROBAS, paradista "En un penjoll, ho pots penjar a la paret... ho pots portar en un clauer... en una samarreta..." És només un exemple del que es pot trobar a la fira Ecoverd, una cita on més de 100 expositors mostren tota mena d'iniciatives relacionades amb l'ecologia, sostenibilitat i cooperació. Hi ha des d'alimentació, fins a banca ètica, ecoviles o energies alternatives... però sobretot hi ha agafat especial protagonisme la construcció sostenible amb estands com aquest, on s'ofereixen habitatges amb estructura de fusta massissa. JAUME SELLES, membre d'Altell arquitectura "Les cases totes poden estar sostentades sobre una base de formigó, però a partir d'aquí tota la casa creix a través d'una estructura de fusta calculada per aguantar les alçades que tingui el projecte". A la fira Ecoverd també hi ha un espai destinat a l'exposició de vehicles ecològics. Hi ha des de cotxes i motos, fins a patinets o monopatins elèctrics.

A la fira Ecoverd s’hi apleguen un centenar d’expositors que mostren tota mena d’iniciatives que van des de productes alimentaris ecològics, fins a energies renovables o banca ètica. Hi ha per exemple, tres estants dedicats a les ecovil·les, que són comunitats on les persones viuen d’acord a uns valors determinats, generalment compromesos amb el medi ambient o l’autosuficiència energètica i alimentària.

El sector que més protagonisme ha assolit a la fira, però, ha estat el de la construcció, tant pel que fa a materials com arquitectura. Un exemple n’és l’estant d’Altell arquitectura que ofereix construccions amb estructura de fusta massissa. Una via que permet agilitzar molt els terminis d’adjudicació, a més de millorar el caràcter sostenible de les construccions, ja que es construeixen a partir d’explotacions forestals creades expressament per a finalitats com aquesta amb el compromís de replantar cada any més arbres dels que s’ha tal·lat. Els vehicles ecològics hi tenen també un paper destacat amb uns 1.000 metres quadrats d’exposició, així com teràpies innovadores com l’holosíntesi.

Aquesta és la primera edició d’Ecoverd, una fira que s’emmarca dins de Setmana Europea de l’Energia Sostenible i que els seus impulsors volen repetir tant a Barcelona com a d’altres ciutats espanyoles. Això malgrat que el volum de visitants d’enguany no està sent el que esperaven. Diuen que els ha perjudicat, per  exemple, el multitudinari concert per la llibertat d’ahir, una cita que no preveien quan van establir les dates de l’esdeveniment.