JORDI BORRÀS fotoperiodista "Hi ha una barreja total i absoluta d'extrema dreta i partits amb postulats democràtics. I això és un problema perquè ha acabat blanquejant el discurs de l'extrema dreta. Fins al punt que demà ni PP ni C's convoquen a plaça Catalunya perquè volen evitar la foto dels últims anys amb banderes franquistes per la plaça i els seus partits per allà, però la plaça se l'ha quedada l'extrema dreta. És així fins i tot Societat Civil Catalana ha hagut de convocar un acte lluny de la plaça de Catalunya i anar a Can Dragó, per evitar la foto. Qui ha guanyat la batalla, l'extrema dreta."

Borràs ha explicat a BTV que a partir de 2012 l’espanyolisme “aparentment transversal” s’ha instal·lat a la plaça de Catalunya per commemorar el Dia de la Hispanitat. Alerta, però, que en aquestes concentracions no s’ha creat un “cordó sanitari” entre els grups d’extrema dreta i els partits de postulats democràtics com PP i Ciutadans, que també s’hi han concentrat. Aquesta barreja, segons Borràs, “ha acabat blanquejant el discurs de l’extrema dreta” i entitats com Societat Civil Catalana han convocat l’acte lluny de la plaça de Catalunya. Per això Borràs assegura que “qui ha guanyat la batalla ha estat l’extrema dreta.”

Borràs ha afegit que el procés independentista ha fet ressorgir la ultradreta a Catalunya i que grups com el Casal Tramuntana, la Falange Espanyola o la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios “hagin agafat volada en contra la lluita independentista”.