Ja hi ha algunes tanques preparades al passeig de Gràcia per a la manifestació que agruparà una vintena d'organitzacions en defensa de la unitat d'Espanya demà a les 11 del matí a la confluència amb l'avinguda Diagonal. Hi participaran una vintena d'entitats, entre les quals Moviment Cívic i Somatemps, que marxaran fins a la plaça de Catalunya. El Grup Municipal de Ciutadans ha explicat a BTV que no hi assistirà i alguns regidors del PP ho faran a títol personal. Una hora abans, tal com han fet en altres ocasions, Democracia Nacional i altres partits de caire feixista marxaran fins a Montjuïc amb el lema "Defiende España!". ADRIÀ CALVO / CARLOS HERNÁNDEZ "Demà no tan sols serà un dia reivindicatiu per a aquells qui volen celebrar la Hispanitat sinó que també hi ha programades manifestacions de sectors contraris a la celebració." "Els carrers seran sempre antifeixistes" és el lema triat per l'esquerra independentista i la Plataforma Antifeixista, que han convocat una manifestació de rèplica al passeig de Gràcia. Unitat contra el Feixisme i el Racisme farà un acte amb performance a la plaça d'Antonio López i a la tarda L'Espai de l'Immigrant sortirà del Palau de la Virreina per mostrar el seu rebuig als símbols imperialistes que consideren que hi ha a la ciutat. Així doncs, demà serà un dia amb cinc mobilitzacions a Barcelona, cosa que caldrà tenir en compte a l'hora de moure's per la ciutat. La més matinera ja tallarà al matí la confluència de la Gran Via amb el passeig de Gràcia i paral·lelament també quedarà afectat el trànsit momentàniament a l'avinguda del Paral·lel amb el carrer de Calàbria. Al passeig de Gràcia també hi haurà afectacions una hora més tard i a la plaça d'Antonio López també hi haurà un acte. Per acabar, a les cinc de la tarda es tallarà el pas dels cotxes a la Rambla i més tard al passeig de Colom.

Els portaveus de les entitats convocants consideren que enguany és “més necessari que mai” mostrar la unitat d’Espanya. Titllen la situació actual de “cop d’estat” i exigeixen que els membres del govern català “acatin la Constitució espanyola i respectin la llei”. Els organitzadors, que van presentar l’acte a princips de setembre, no han convocat representants polítics però no descarten que algú s’hi presenti. De fet, el Grup Municipal de Ciutadans ha explicat a BTV que no assistirà a la marxa i alguns regidors del PP ho faran a títol personal. Una hora més tard, tal com han fet en altres ocasions, Democracia Nacional i altres partits de caire feixista marxaran fins a Montjuïc amb el lema “Defiende España!”. D’altra banda, Societat Civil Catalana ha suspès l’acte festiu que havia previst al Parc de Can Dragó per l’amenaça de pluja.

Rebuig al 12 d’octubre

“Els carrers seran sempre antifeixistes” és el lema triat per l’esquerra independentista i la Plataforma Antifeixista, que han convocat una manifestació de rèplica al passeig de Gràcia que començarà a les 10 del matí. Unitat contra el Feixisme i el Racisme farà un acte amb performance a la plaça d’Antonio López al migdia, i a la tarda l’Espai de l’Immigrant sortirà del Palau de la Virreina per mostrar el seu rebuig als símbols imperialistes que consideren que hi ha a la ciutat. Així doncs, demà serà un dia amb cinc mobilitzacions a Barcelona que caldrà tenir en compte a l’hora de moure’s per la ciutat.