El Canòdrom engega un cicle d’activitats gratuïtes per dinamitzar l’equipament durant el juny i el juliol, just quan les obres a la plaça que hi ha al davant arriben a l’equador. Els treballs per reurbanitzar la plaça del Canòdrom van començar al gener i està previst que s’acabin a finals d’any. En els més de 8.400 metres quadrats s’hi encabiran una àrea per a gossos, un espai infantil singular, jocs d’aigua i una àgora. Aquests dies s’està aplanant el terreny després de fer-hi les canalitzacions noves d’aigua i electricitat.

Mentre s’hi treballa, la plaça està envoltada per tanques i, per tant, l’accés a l’edifici del Canòdrom n’ha quedat afectat. Si abans l’accés a l’equipament es trobava al mig de la plaça, sota els porxos, ara es fa per un lateral. “Ens han tallat un accés més directe i ara la gent hi ha de venir més expressament”, explica Anna Inglés, una de les coordinadores de l’Oficina Tècnica del Canòdrom. Per millorar l’accessibilitat i atreure la ciutadania, han posat més senyalització per la part posterior del Canòdrom per promocionar la nova programació cultural, social i tecnològica que han engegat durant l’estiu.

Grades obertes amb joguines per a famílies

Cada tarda de dilluns a divendres, de 17 a 19 h, durant el mes de juny les grades del Canòdrom s’obren a la ciutadania amb joguines i jocs per a infants fins als 12 anys acompanyats per les famílies. L’estona està dinamitzada, també, amb activitats que permeten treballar diferents temàtiques associades amb l’ateneu tecnològic.

Una altra activitat que es fa al juny i juliol és l’obertura d’una aula per fer ús dels ordinadors. Les tardes de dilluns i divendres de 16 a 19.30 h es pot aprofitar per fer-los servir, així com rebre suport amb tasques informàtiques. El Canòdrom també ofereix wifi gratuïta.

Torna el cinema a la fresca, però reduït

A més, del 7 al 28 de juliol també tornarà el cinema a la fresca del Canòdrom. Cada divendres hi haurà una projecció gratuïta amb pel·lícules amb voluntat de transformació social. Aquest any la pantalla s’instal·larà a la terrassa de la zona de grades en lloc de la plaça. Per això, diuen els organitzadors, hi cabran menys espectadors que altres anys.