L’Agència de Salut Pública (ASPB) ha posat en marxa una pla de sanejament per erradicar la presència de rates als Jardins de Can Miralletes. Des l’ASPB confirmen que s’han col·locat diversos punts de control amb tractament, tant al clavegueram com en superfície, i a partir d’ara es faran revisions periòdiques fins que el problema estigui resolt. Aquesta actuació es produeix després que una comunicació ciutadana alertés de la presència de rosegadors als jardins.

Denuncien la degradació i la insalubritat dels jardins

Els Jardins de Can Miralletes estan situats a tocar de l’Escola Miralletes, de fet, dues de les portes d’entrada al centre estan ubicades al mateix parc. Des de l’AFA fa temps que denuncien l’espiral de degradació en què es troben els jardins i demanen més manteniment i neteja.

Mar Rus, membre de l’AFA, assegura que s’hi acumula brutícia i que no és estrany trobar-hi xeringues i excrements d’animals per tot el parc. “Jo concretament he vist una persona punxant-se i això penso té un risc elevat”, assenyala Rus.

En el mateix sentit, Mariel Ribera explica que moltes famílies tenen por que els nens i nenes hi juguin. “Ens preocupa fins i tot que ingereixin sorra ja que el pipí i la caca estan per tot arreu”, assenyala Ribera.

Barcelona suma 800 punts de vigilància i control de rates en només dos mesos, i ja en té 4.700
Això ha fet incrementar les intervencions dels tècnics de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que ja s’apropen a les 17.000, segons dades registrades fins a l’agost

Reobre el parc infantil dels Tres Tombs, tancat per rates

El punt de control de rates de Can Miraletes se suma als centenars que ja hi ha a Barcelona, molts dels quals s’han situat en jardins i fins i tot en zones infantils. És el cas del parc infantil dels Tres Tombs, que ha reobert aquest dilluns després d’estar dos mesos tancat per la presència de rates.

Segons l’agència de salut pública, durant aquest temps s’ha actuat tant al clavegueram com a la superfície de la zona i ha reobert després de comprovar que ja no hi ha rosegadors. El parc està situat en un interior d’illa on també hi ha una escola bressol i un espai familiar.

El parc infantil dels Jardins de Tres Tombs tanca per la presència de rates
L’espai ha sigut clausurat per poder-hi fer el tractament adequat i eliminar-ne els rosegadors