maltractament gossos

La Guàrdia Urbana investiga el propietari de dos gossos per un possible cas de maltractament animal. Agents d’Horta-Guinardó van ser requerits la setmana passada per comprovar l’estat dels animals. Un cop allà es van trobar que els dos gossos presentaven símptomes de malnutrició i manca greu d’higiene. Arran d’això, van rescatar els animals i els van posar a disposició del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB).

En un pati ple d’excrements, sense menjar i amb aigua bruta

L’avís va arribar a la Guàrdia Urbana del Carmel aquest dilluns. Els agents es van desplaçar al lloc i van observar des de la tanca exterior un pati ple d’excrements on hi havia dos gossos d’edat avançada. La patrulla va localitzar primer el propietari que els va explicar que els animals són de la persona que els vigila la finca.

La policia va localitzar aquest segon home que els va deixar entrar a la finca. Un cop a dins, els policies van veure que els dos gossos vivien en un espai de 100 m², amb un matalàs precari, sense menjar i amb un cubell d’aigua bruta. El propietari va explicar que passava ocasionalment per posar menjar i aigua però que els animals no sortien a passejar fora del pis.

Problemes de salut i sense visitar el veterinari

Els agents de la Urbana també van detectar que els gossos tenien falta de mobilitat i un d’ells podria patir displàsia de maluc i un bony a l’estómac. Els agents li van demanar la documentació i les cartilles sanitàries dels animals, i el propietari va admetre que els gossos no anaven al veterinari des de feia uns tres anys.