L’Associació de Veïns de Torre Baró denuncia que des de fa un any té tancat al públic el seu local al Casal de Barri Torre Baró pels greus desperfectes que acumula. A les imatges que l’entitat ha cedit a betevé es pot veure com bona part del sostre ha caigut, les parets són plenes d’humitats i el terra està ple de cubells i papers per recollir l’aigua que cau. Les humitats afecten també l’espai de l’Associació de Gent Gran de Torre Baró, a tocar de l’associació veïnal.

Segons detalla l’entitat, les destrosses es van originar amb una canonada trencada. Denuncien que fins ara cap de les assegurances, ni la del casal ni la de l’edifici, volen ser responsables de la reparació. Per aquest motiu han decidit tancar aquest dijous a la tarda l’equipament i no deixar entrar ni treballadors ni usuaris.

Humitats, goteres i sostres trencats

Les humitats van començar fa més d’un any, i tot i que s’hi han fet algunes intervencions, els desperfectes tornen a repetir-se i en surten de nous, afirmen les entitats afectades. Denuncien que les humitats s’estenen al passadís i a una sala polivalent. Ara temen que arribin a afectar també el funcionament de la cuina on es realitzen tallers.

Tanquen l’equipament en senyal de protesta

Diversos membres de l’associació i veïns han decidit tancar aquest dijous a la tarda el casal de barri de Torre Baró en senyal de protesta. L’acció es fa perquè, segons expliquen, estan farts d’esperar i demanen que les assegurances facin ja la reparació per tornar a recuperar l’espai.

L’associació veïnal explica que la sala afectada per les humitats està tancada al públic per precaució des de fa mesos. Un espai necessari que consideren necessari per a l’entitat i el barri. L’equipament, ubicat a l’avinguda d’Escolapi Càncer, va obrir el febrer del 2018. L’equipament és un punt de referència per als tres barris que configuren la Zona Nord.

Mediació municipal amb les asseguradores

Fonts municipals del districte de Nou Barris han assenyala que són conscients de la problemàtica i que treballen per resoldre-la. Apunten que a finals de 2023 la mediació del districte va aconseguir que es produís una trobada entre les dues asseguradores implicades i enfrontades i es va procedir a la reparació de l’indret on suposadament s’originava el problema, localitzat en un habitatge privat.

Un cop resolta aquesta avaria, però, s’ha pogut comprovar que la problemàtica continua. És per això que el districte ha incrementat la pressió sobre les asseguradores, amb la voluntat que el problema se solucioni d’una manera definitiva el més aviat possible. Igualment, l’Ajuntament vol subratllar que “lamenta la situació i vol expressar la seva solidaritat amb el veïnat que participa de les activitat del Casal de Barri”.