cadells

Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra van intervenir aquest diumenge a la tarda 10 cadells de l’interior d’un cotxe. Anaven tots apilats dins de gàbies per transportar animals una a sobre de l’altra, tal com es pot veure a les imatges que la policia municipal ha difós a través de les xarxes socials.

A les 17 h una patrulla de la GUB es va aturar per col·laborar amb agents dels Mossos que estaven inspeccionant un vehicle a l’avinguda Meridiana. Primer, en el seient posterior del cotxe hi van trobar una gàbia amb un cadell de Chihuahua i, quan van obrir el maleter, van veure-hi sis gàbies més amb nou cadells de raça.

Els cadells, a disposició de l’OPAB

Tot i que els ocupants del vehicle van manifestar que els gossos eren seus, els agents els van posar a disposició de l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona (OPAB). Van detectar incongruències en les declaracions dels ocupants, així com en la documentació dels animals. Segons els seus passaports, tots tenien aproximadament sis mesos de vida, però n’aparentaven tres com a màxim, segons la policia municipal.

En l’interior del cotxe també hi van trobar passaports duplicats de diferents països, però del mateix gos, en què les dates de naixement eren molt diferents. També hi havia errors en les dosis i dates de la vacunació antiràbica i duien medicaments com la dexametasona, que serveix per alterar i animar els cadells en el moment de vendre’ls.