19 graus, una temperatura que aquest matí ha empès a molts cap al litoral. A la sorra ja hi hem trobat barcelonins aprofitant els primers dies en què el sol escalfa amb més força. "Ahora solo para disfrutar del sol, coger un poco de color." "Disfrutar de la playa, el sol y un poco de relax." Els més agosarats s'han acostat fins a l'aigua i han fet la primera remullada, això sí, amb prudència. "Hem vingut a sucar els peus a l'aigua una mica, del tot no perquè està gelada l'aigua." A la tarda els núvols han guanyat protagonisme però això no ha frenat les ganes de platja. Encara que sigui per practicar esport, passejar o estrenar les terrasses dels xiringuitos que han obert aquest cap de setmana coincidint amb l'inici de la temporada. ALESSIO MICHELOTTI, encarregat del Vai Moana "Nosotros abrimos a las 10 y tenemos gente a las nueve preguntando por las mesas... creo que va a ser una buena temporada." El dispositiu municipal també està activat. El servei de vigilància de la Creu Roja ja funciona i també la neteja amb les brigades i 250 papereres a punt. S'ha reforçat la vigilància i equipaments com els lavabos públics i les dutxes estan operatius. Aquest any com a novetat s'han incorporat una vuitantena d'ancoratges per a bicis. "Aquesta temporada tres embarcacions s'encarregaran de la neteja de l'aigua, una més que l'any passat i la Guàrdia Urbana també disposarà d'una llanxa de vigilància marítima. Us ho ha explicat des de la platja de la Nova Icària, Sílvia Gutiérrez."

“Aquest matí ens hem llevat, feia bo i hem vingut a ficar els peus a l’aigua una mica”, explica Marc Vilar, una de les moltes persones que s’han apropat a la platja.

El llaurat i neteja previs de les platges de la ciutat s’han fet durant la darrera setmana. Aquesta Setmana Santa i durant els propers caps de setmana, el servei de neteja reforça les tasques per atendre l’increment de persones que s’apropen a la platja, com ha passat aquest diumenge gràcies al bon temps. El dispositiu incorpora brigades en tres torns i posa 200 papereres més per evitar la brutícia a les platges. També es neteja la superfície del mar amb tres embarcacions.

Els serveis de la temporada mitjana estaran en funcionament durant la Setmana Santa, tots els caps de setmana d’abril i tots els dies de maig per atendre usuaris i banyistes. Aquests serveis inclouen la neteja de la sorra i l’aigua, el manteniment del litoral i els socorristes de Creu Roja. Els lavabos, les dutxes i les guinguetes de totes les platges de la ciutat reprenen també el funcionament.

L’1 de juny arrencarà la temporada alta. Llavors es posaran en marxa alguns serveis més, com els de suport al bany per a persones amb mobilitat reduïda.