La benedicció de rams és un dels costums de la Setmana Santa que resisteix any rere any el declivi d’aquestes tradicions cristianes, però el nombre de fidels que es congreguen davant -per exemple- la Catedral de Barcelona es va reduint. Aquest matí, a les 11 h, eren sobretot gent gran els que ocupaven les primeres files, tot i que darrere seu també hi havia famílies amb nens que porten a beneir els seus palmons amb bandera del Barça inclosa o bé palmes més petites que endolceixen amb un bon grapat de llaminadures.

Els més grans han sacsejat, com sempre, branques de llorer i d’olivera, tot recordant l’entrada de Jesús a Jerusalem, quan va ser rebut i aclamat amb aquest gest. L’acte presidit per l’arquebisbe ha inclòs l’actuació, a les escales de la Catedral, del Cor de Cambra Francesc Valls. Tot seguit els més fidels han entrat al temple, on s’ha celebrat l’eucaristia.

Segons la tradició, les palmes i els palmons beneïts s’han de penjar ara al balcó per protegir la llar fins al Carnaval de l’any que ve. El Diumenge de Rams marca el final de la quaresma i l’inici de la Setmana Santa. La celebració més festiva d’aquest diumenge contrasta amb les processons que es fan des d’avui fins a finals de setmana, amb motiu de la crucifixió. El Dilluns de Pasqua trencarà les setmanes d’abstinència que van començar el Dimecres de Cendra. La mona és la prova més dolça del final del capteniment. La passió, mort i resurrecció de Jesús són els moments més rellevants del calendari litúrgic de la religió catòlica.