(ACN) El sindicat Infermeres de Catalunya ha exigit al govern un complement salarial equivalent a l’A1 per desconvocar la vaga indefinida que mantenen des del 12 de desembre. Així ho ha explicat als mitjans de comunicació la presidenta del sindicat, Núria Guirado, aquest dijous després de reunir-se amb el conseller de Salut, Manel Balcells. “Tot i que la competència és de Madrid, la Generalitat pot crear un complement d’homologació que permeti a les infermeres tenir aquest reconeixement”, ha dit Guirado. Arran de la falta d’una negociació “ferma i un compromís ben lligat” de la conselleria, el sindicat manté les mobilitzacions del 8, 9 i 13 de gener.

“Per a nosaltres una línia vermella és el reconeixement de la categoria de grau en tots els àmbits, sobretot en l’econòmic”, ha insistit Guirado, que ha recordat que les professionals arrosseguen “des de fa molts anys” aquest malestar. La presidenta diu que l’augment de sou és el més adient perquè impactaria de la mateixa manera en totes les infermeres independentment de l’àmbit de treball. Segons ha explicat Balcells, s’ha obert a estudiar-ho.

Pla de transformació de sistema de salut

La presidenta del sindicat ha explicat que la reunió, de més de dues hores, ha estat de caràcter institucional i no s’ha negociat la fi de la vaga. De fet, el conseller ha anunciat que està treballant en un pla de transformació del sistema de salut que preveu reorganitzar els diferents rols professionals en què es considera fonamental el paper de les infermeres.

En aquest sentit, s’ha convidat el sindicat a formar part d’una taula tècnica de treball per implementar-lo, juntament amb representants de col·legis professionals i membres de la comunitat científica. A la trobada també hi han estat presents la directora de Cures i el sotsdirector de CatSalut.