(ACN / Redacció) L’Ajuntament de Barcelona obrirà el primer Espai Familiar de Criança Municipal (EFCM) al barri de la Barceloneta. Del 15 al 19 de gener s’obre el període de preinscripció per al nou servei, que començarà a funcionar a finals de gener. La preinscripció es fa al mateix equipament i a partir del dia 22 i fins al 26 de gener s’obre el període de matriculació.

L’EFCM Barceloneta estarà ubicat al carrer Andrea Dòria, 25-31, i oferirà 66 places de criança per a infants de 0 a 3 anys i les seves famílies. Es tracta d’un servei adreçat a persones que visquin a l’àrea d’influència, preferiblement amb infants de 0 a 3 anys no escolaritzats. A diferència d’una escola bressol, a l’espai de criança els infants van acompanyats de les famílies i els adults hi troben també un espai on relacionar-se amb altres pares i mares.

Famílies en situació de vulnerabilitat

L’equipament té 88 metres quadrats de superfície útil d’ús exclusiu per al servei de petita infància i 126 metres quadrats compartits amb el casal infantil. Hi ha un espai de recepció i acollida, un espai polivalent i una cuina. L’equipament infantil també disposa d’un despatx, magatzem i espai de canviador i lavabos. El servei s’adreça a famílies en situació de vulnerabilitat i risc derivades pels serveis públics d’atenció a la infància.

27 espais de criança municipals a Barcelona

L’Espai Familiar de Criança Municipal de la Barceloneta reforça els serveis per als infants de 0 a 3 anys al districte de Ciutat Vella, on ja existeixen dos EFCM, tots dos situats al barri del Raval, l’EFCM Cadí-Raval i l’EFCM Socioeducatiu Aurora.

Amb l’obertura de l’EFCM de la Barceloneta, en total Barcelona suma ja 27 espais a la xarxa d’equipaments oberts, i amb un 28è espai que està en la última fase de construcció al barri de Sant Martí de Provençals.