A les parades de bolets ho tenen clar. La temporada és dolenta. I no només aquí. XAVI PETRÀS, paradista de la Boqueria "La gent es pensa que és només a catalunya i és a àmbit europeu. O sigui: ni a Catalunya, ni a França ni a països de l'Est s'han donat condicions favorables perquè surti el bolet". I això es nota en la varietat. L'any passat, per aquestes dates, tenien entre 25 i 30 tipus de bolets de muntanya. Enguany... només quatre que els arriben dels Alps francesos o l'Europa de l'Est. XAVI PETRÀS, paradista de la Boqueria "A mi el poc que tinc m'està costant molt d'aconseguir". I per això són també més cars. Camagrocs, camagrisos i rossinyols van a 16 euros el quilo. Els rovellons, a 34. JOSEP "Em semblen una mica carets encara. Si estan a 20 o 22 encara, però a 34 és una mica caret". ÀLEX "Quatre euros tres trossets. Deu n'hi do. No ho sé, a veure. Això, quatre euros". Són preus normals de principis de temporada. El que passa és que aquest any s'està retardant més del que és habitual. De fet, els amants de la micologia temen que, si no plou aviat, l'arribada del fred faci acabar la temporada abans de pràcticament haver-la començat. JORDI BOADA, Associació d'Amics de la Micologia d'Esplugues "És clar. Sí gela molt, quan apareix el bolet es congela i ja s'ha acabat. Vull dir, no surt. Necessitem que plogui, els boscos humits. Però no allò que plogui i que l'aigua se'n vagi, per entendre'ns. Sinó que necessitem uns dies que el bosc quedi moll de sota". Si finalment s'ajunten les pluges i el fred, els boletarires hauran d'evitar les zones altes de muntanya i provar sort en àrees més baixes i properes a la costa.