(ACN/Redacció) Quatre persones han estat detingudes aquest dijous arran d’un tiroteig sense ferits que ha tingut lloc al barri del Guinardó. Els Mossos han practicat les dues primeres detencions poc després dels fets, i unes hores més tard han anunciat dues detencions més.

Els fets van passar minuts abans de les set de la tarda al carrer d’Anna Maria Martínez. Dos ocupants d’un cotxe van encanonar un home que s’havia refugiat en un portal i va haver-hi impactes de bala en un altre automòbil. Els Mossos van desplegar un dispositiu de seguretat a la zona.

Investigació oberta dels Mossos d’Esquadra

Els Mossos mantenen una investigació oberta per un incident amb arma de foc. La policia ha explicat que la tercera i la quarta detenció s’han produït cap a un quart d’onze de la nit, i que els dos detinguts són dos homes que s’havien refugiat en un pis. Els dos primers detinguts també són homes, i els quatre tenen entre 28 i 35 anys.

Els veïns estan astorats: “Em sento nerviosa, encara no ho he processat”

El tiroteig va deixar perplexos els veïns d’aquesta zona que asseguren que és “molt tranquil·la”. “No sabíem si eren petards o bales“, assegura un dels veïns que ha parlat amb betevé. “Vaig sentir un cop molt fort però mai vaig pensar que fossin trets”, assegura una dona que viu just al costat de l’edifici on es van produir els fets. Explica que el desplegament policial era “espectacular” i que els va deixar “astorats”. “Em sento nerviosa, encara no ho he processat”, afegeix.

Un altre veí, el Mario, viu amb “tristesa” que passin aquestes fets a Barcelona. “S’haurien de prendre més mesures de seguretat perquè això no pot passar a plena llum del dia”, reclama.

Altres tirotejos a Barcelona

No és el primer incident amb armes de foc que s’ha produït aquest any a Barcelona. A finals de febrer, per exemple, betevé va tenir coneixement d’un tiroteig al Pou de la Figuera, que va acabar amb dues persones ferides.  

Uns mesos abans, el 17 de novembre, va transcendir un intercanvi de trets al carrer de Cristóbal Moura, al barri del Besòs. Aleshores un home en va resultar ferit. El 16 d’octubre a l’avinguda dels Quinze, a Nou Barris, un home també va resultar ferit per arma de foc després d’una discussió en un bar. I el 4 de setembreun home va ser assassinat a trets al carrer al districte de Sant Martí.