Moltes de les persones que passejaven aquest dissabte per la plaça de Catalunya han s’han acostat encuriosits fins a l’assemblea organitzada per la Campanya Desobediència 2014. Aquesta entitat està formada per persones i col·lectius socials, sindicals, veïnals i de defensa dels drets humans que junts fan una crida que la societat civil es posicioni de manera ferma contra el retrocés en els drets i llibertats.

En la xerrada, els diferents ponents han argumentat que les reformes del Codi penal, de la Llei d’enjudiciament criminal, de la Llei de l’avortament, de la Llei de seguretat ciutadana i de la Llei de seguretat privada representen un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització. Han posat exemples de com fer front a aquestes situacions i com desobeir-les.

Els membres dels col·lectius que organitzen el multireferèndum han aprofitat l’acte per posar una urna de votació en què el primer a votar ha estat l’economista Arcadi Oliveres, conegut activista de Justícia i Pau i actual impulsor del Procés Constituent amb la monja Teresa Forcades.

Un cop acabada l’assemblea, els participants han anat fins a Sant Andreu per donar suport a les entitats de l’Ateneu l’Harmonia, que han intentat ocupar pacíficament el nou Casal de Barri.