Per als paradistes ha estat una nit molt llarga. I per als veïns de la zona, un bon ensurt. FRANCISCO GUIRAO, veí "Sobre las once he oído un par de explosiones secas y he visto que todo el techo del mercado estaba ardiendo con llamas muy altas y una columna de humo muy grande." La majoria dels botiguers es van assabentar de l'incendi quan ja l'havien aconseguit extingir, a la mitjanit, però fins ben avançada la matinada no van poder entrar a veure com havia afectat les seves parades. Desde primera hora el propietaris d'aquest parada de xarcuteria, uns de les que ha quedat totalment calcinada, treballaven a contra rellotge per avaluar-ne els danys i retirar tots els embotits malmesos. MARÍA JOSÉ FERNÁNDEZ, xarcutera "A la una de la mañana estabamos durmiendo y nos llamó el director del mercado diciendo que ha habido un fuego y que nuestra parada estaba afectada. Vinimos y no pudimos entrar y al final conseguimos entrar y, bueno, esta todo quemado." A pocs metres, a la parada del davant, hi ha la fruiteria on s'hauria propagat l'incendi. (RESPIRA) Els bombers van haver d'extingir l'incendi pel sostre. Afortunadament les flames no es van propagar a la resta del mercat. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "La sort és que aquesta construcció, aquest equipaments provisionals, estan fets amb materials d'autocombusteixen i que eviten la propagació." Els operaris s'afanyen a retirar el material calcinat i a reparar al més aviat possible les instal·lacions malmeses per les flames. Alhora personal tècnic de l'Institut Municipal de Mercats, de l'agencia de Salut Pública i les assegurances, avaluen els danys. Alguns dels paradistes, encara a mig matí, estan a fora del mercat intentant pair l'ensurt. JOAN SECRETS, carnisser "Mala sort per tots els venedors i pels compradors. I hem de donar gràcies que no hi ha hagut cap desgràcia personal i tornar endavant." Fins almenys dimecres les 68 parades que hi ha a l'interior de la carpa no podran tornar a obrir les perquè l'agència de Salut pública ha d'acabar l'inspecció sanitària per determinar quins productes estan contaminats pel fum i s'han de retirar de la venda. Les parades de roba i complements que estan a l'exterior de la carpa sí que han pogut obrir amb normalitat si bé asseguren que no hi ha la mateixa gent que acostuma a haver-hi el dissabte. AURORA ZAFATORNIL, roba infantil "Avui anavem a fer, com cada dissabte primer de mes, una fira outlet a la porta del mercat, llavors ens hem trobat quan hem arribat a les vuit i mitja que no teniem opció per fer-la i hem perdut la venda d'allà més la gent que ha pogut deixar de venir per aquí." Tant paradistes com clients desitgen ara que es restableixi la normalitat com més aviat millor.

No hi ha hagut ferits, però sí danys a les parades i a la carpa provisional que des de fa dos anys acull el Mercat del Ninot. La parada de fruita i verdura on va començar el foc és la més afectada, però també s’han cremat tres parades veïnes. A partir d’aquí, les flames van fer forat a la coberta de vinil i es van poder veure des dels edificis del carrer de Casanova. Els Bombers de Barcelona van rebre l’avís a les 22.40 h i hi van traslladar quatre dotacions per sufocar les flames. Després van ventilar tot el mercat.

Aquest dissabte el mercat roman tancat, perquè tots els paradistes puguin avaluar les afectacions i es puguin començar a reparar els danys. Els operaris ja han començat les tasques per restablir la part de la coberta que va resultar cremada. A banda, inspectors de l’Agència de Salut Pública analitzen l’estat dels productes que, en el moment de l’incendi, es trobaven a les parades per garantir que es troben en condicions per al consum.

El Mercat del Ninot no tornarà a obrir les portes fins dimecres vinent. Les quatre parades calcinades quedaran aïllades de la resta fins que es puguin reconstruir. De moment, només les 40 parades exteriors de productes no alimentaris continuen obertes i funcionant amb normalitat.