Josep Lluís Cleries, el conseller de Benestar Social i Família, s’ha reunit aquest divendres amb la Taula del Tercer Sector Social i les patronals de Serveis Socials a la comissió de seguiment dels impagats. En la trobada, tant Cleries com les entitats han destacat que tot i l’impagament del mes de juliol, les prestacions socials a ancians, discapacitats, drogodependents i persones tutelades dels centres concertats han pogut portar-se a terme “amb normalitat” i els pagaments d’agost han arribat a totes les entitats de Serveis Socials concertats.

El director general de la Taula del Tercer Sector, Toni Codina, ha explicat a la sortida de la reunió que el conseller els ha informat que confien pagar amb normalitat el mes de setembre, “tot i que encara no ha pogut garantir-ho al 100%”. Codina ha explicat que Cleries s’ha compromès a avisar-los amb la màxima antelació possible si es torna a produir un problema de tresoreria que impedeixi els pagaments.

El director de la Taula del Tercer Sector, que agrupa gairebé 4.000 entitats socials, ha agraït al conseller l’esforç per fer viables totes les entitats i el seu compromís per anticipar-los qualsevol problema de tresoreria, “que esperem que no torni a produir-se”, encara que ha insistit que, segons els han explicat en la reunió, això dependrà del cobrament del fons de liquiditat autonòmica. Si aquest fons no arriba, la Generalitat treballarà a obtenir un crèdit pont per pagar el mes de setembre.