incendi casa jaume moysi rambla catalunya barcelona

Un incendi ha afectat la matinada d’aquest dijous la Casa Jaume Moysi, situada al número 23 de la rambla de Catalunya de Barcelona. Segons els Bombers, el foc s’ha produït a dos quarts d’una de la matinada, ha començat en un pis i ha afectat especialment la façana del darrere del principal. L’immoble, construït a finals del segle XIX, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local.

Cap ferit en l’incendi de la rambla de Catalunya

En les tasques d’extinció hi han participat set dotacions dels Bombers municipals, així com agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). L’edifici té cinc plantes i el pis afectat ha quedat ple de fum. Les superiors són oficines.

Tot i que la façana ha quedat molt malmesa per les flames, no ha resultat ferida cap persona i, de fet, l’Ajuntament de Barcelona confirma que les persones que hi viuen s’han quedat al pis un cop ventilat.

Altres incendis en habitatges a Barcelona

El darrer foc del qual betevé ha tingut coneixement a la ciutat va ser el 17 de gener, quan es va produir un incendi en una habitació d’un hostal de l’avinguda Diagonal sense provocar ferits. Només quatre dies abans, el 13 de gener, la bateria d’un patinet elèctric va provocar un incendi en un pis del carrer del Segre, a Sant Andreu.  

A principis d’any, el 3 de gener, també va haver-hi un incendi per una explosió en un edifici de l’avinguda de Madrid. La deflagració va anar seguida d’una gran flamarada i va deixar dos ferits lleus. Uns dies abans, el 19 de desembre de l’any passat, es va incendiarun habitatge del carrer de Padilla, a la Sagrada Família, i va calcinar dues habitacions tot i que no va deixar ferits.  

Un parell de setmanes abans, el 5 de desembre, hi va haver dos focs, un en un pis del barri de la Prosperitat, i l’altre al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample, que es va iniciar a la campana extractora d’un bar.