Al voltant de les cinc de la tarda els veïns han sentit un cop fort i han vist que sortia fum del principal primera. ROMAN DEMIGUEL, veí "De repente hemos oido un 'pum' hemos subido arriba, dentro de la tienda, a ver si se ha caido alguien. No habia caido nada, hemos salido luego hemos empezado a oler a humo, hemos entrado por el lateral y hemos mitrado y salia un montón de humo." Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diversos agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos i tres camions de bombers. A l'interior del pis hi havia un matrimoni de gent gran que ha estat traslladat a l'Hospital Clínic, on han acabat morint. PERE MARTÍNEZ, cap de guardia de bombers "Hem tingut unes emanacions molt importants de fum, molt dens, en base de policlorurs, que suposo que han estat un dels elements bàscis de la seva intoxicació." Els bombers han acordonat la zona però no han desallotjat l'edific. Al cap d'una hora quan el trànsit ja estava restablert i ja es podia accedir a l'edifici amb normalita, encara es desconeixien les causes de l'incendi.

L’avís s’ha rebut a les 17.05 h. Set dotacions dels bombers i quatre ambulàncies del SEM s’hi han desplaçat per extingit l’incendi, evacuar els veïns afectats i ventilar l’immoble. Dins hi quedava el matrimoni, a qui s’ha aconseguit mantenir en vida abans del seu trasllat al centre hospitalari. Segons Pere Martínez, cap de guàrdia dels bombers, tots dos han respirat molt fum com a conseqüència de l’incendi, el qual es creu que s’ha originat en una estufa elèctrica i ha acabat propagant-se amb rapidesa, causant una gran fumerada en entrar en contacte amb un material molt inflamable que cobria les portes de l’entrada. Ja a l’Hospital Clínic, s’ha certificat la mort dels dos ancians, de 90 anys.

La resta de veïns, desallotjats temporalment de manera preventiva, han tornat a casa al cap de poc més d’una hora ja que l’estructura no n’ha quedat afectada. Els comerciants dels establiments dels baixos han pogut, en canvi, seguir-hi dintre en tot moment. Són ells els qui han explicat a BTV que han sentit “com una detonació” que els ha sorprès a mitja tarda, i que un cop s’ha alertat els bombers, aquests han fet acte de presència “gairebé a l’instant”.