TERESA FUENTELSAZ, vicepresidenta de Metges de Catalunya "Si tinguessim tots els llits oberts a tots els hospitals, la situació seria diferent. A urgències hi ha situacions que atempten contra la dignitat dels pacients." JOAQUIM CASANOVA, gerent de la regió sanitària de Barcelona "Si que és cert que durant aquestes setmanes de grip com era previst hi ha hagut una gran afluència de pacients als serveis d'urgències, no només hospitalàries. La situació està controlada i no hi ha motiu d'alarma." MANEL DE LOS RISCOS, portaveu de la CGT de l'Hospital de Bellvitge "El problema de l'Hospital de Bellvitge és el drenatge. Han escanyat tant el servei, han reduït tant el nombre de llits, que no es pot drenar. En aquests moments, hi ha 27 pacients pendents d'ingrés perquè no tenen llit. Ja sigui perquè els llits estan ocupats o perquè estan pendents que donin altes."

Els mateixos metges de les urgències de l’Hospital Vall Hebron han posat el crit al cel per una nova situació de col·lapse, coincidint amb un pic de l’epidèmia de grip.

Un cop més, s’han difós imatges de pacients als passadissos a través de les xarxes socials.

Els facultatius de Bellvitge tampoc no donen l’abast. Des de la CGT, critiquen que “s’ha escanyat el servei” i que hi ha 27 pacients pendents d’ingrés perquè no tenen llit.

La vicepresidenta de Metges de Catalunya, Teresa Fuentelsaz, ha denunciat a Barcelona FM que “si estiguessin oberts tots els llits de tots els hospitals, la situació seria diferent”. El sindicat atribueix a les retallades en recursos i personal el col·lapse dels serveis hospitalaris. Afegeix, a més, que a les urgències dels hospitals públics es viuen “situacions que tempten contra la dignitat dels pacients”.

Des del Departament de Salut, reconeixen que per un pic en l’epidèmia de grip en les últimes setmanes ha incrementat l’afluència de pacients, però afirmen que “la situació està controlada i no hi ha motiu d’alarma”. El gerent de la Regió Sanitària Barcelona, Joaquim Casanova, respon a les crítiques dels sindicats al·legant que “els serveis hospitalaris han obert tots els llits que podien obrir”.