En el seu escrit de petició d’obertura de judici oral el fiscal acusa Escarp, que en el moment dels fets era regidora de l’Eixample, i tres tècnics municipals d’haver autoritzat la construcció de la caserna dins del parc Joan Miró, incomplint la legislació urbanística.

Considera que Escarp i els tres tècnics municipals van ocultar intencionadament els aspectes legals que impedien l’atorgament d’aquella llicència d’obres majors enmig d’un parc urbà. També els acusa de no sotmetre el projecte a la preceptiva informació pública durant 20 dies. El fiscal demana per als tres tècnics municipals set anys d’inhabilitació i multes de 2.555 euros per a cadascun.

Els fets van tenir lloc l’any 2009, quan els veïns de l’Eixample van denunciar que la construcció d’una caserna provisional de bombers podria suposar un delicte urbanístic i van criticar que s’instal·lés en una zona verda. El 2011, la Generalitat va advertir l’Ajuntament que l’equipament es podria declarar il·legal i el 2012 una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 9 de Barcelona va donar la raó als veïns, encara que no va acordar l’enderroc immediat de la construcció.

La ubicació d’aquest equipament havia de ser provisional mentre duressin les obres d’ampliació de les instal·lacions de la nova caserna de bombers al carrer de Provença, però el recinte continua ubicat al parc.