Els fets han passat cap a les tres de la matinada, quan dos vehicles s’han accidentat a la carretera C-58, a l’altura de Barcelona. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que ja havia vist els dos vehicles conduint de forma temerària a molta velocitat per la mateixa via, ha acudit al lloc del sinistre. Com a conseqüència de l’accident, dues persones han mort: el conductor d’un dels cotxes implicats i l’acompanyant de l’altre vehicle, de 20 i 25 anys respectivament. Segons ha informat el cap del sector de Trànsit dels Mossos, el subinspector Xavier Rodrigo, tots dos morts tenien antecedents penals. L’altre conductor, de 17 anys, n’ha resultat ferit lleu i ha estat detingut i posat a disposició de la Fiscalia de Menors per estar presumptament relacionat amb l’accident mortal. Es desconeix si els ocupants dels vehicles tenien connexió prèvia.

Segons ha explicat Rodrigo, els vehicles implicats en l’accident són un Audi TT, del qual ha mort el conductor, que viatjava sol, i un Volkswagen Passat, robat i que conduïa el menor detingut. Es desconeix si l’Audi també és un vehicle sostret o no. També s’han aclarit algunes de les circumstàncies de l’accident, que no ha estat fruit d’un xoc entre els dos cotxes, sinó que l’Audi ha sortit de la via perquè conduïa a molta velocitat i, posteriorment, el menor que conduïa el Volkswagen, que circulava al darrere, ha hagut de fer una maniobra evasiva per evitar el xoc. Aquesta maniobra li ha fet perdre el control del cotxe. Rodrigo també ha aclarit que l’accident no ha estat fruit de la persecució policial perquè els Mossos que els seguien els havien perdut per anar massa de pressa.

Quan els Mossos han arribat al lloc de l’accident han identificat al menor i mentre atenien de forma urgent les víctimes, el noi ha sostret el vehicle policial i ha fugit del lloc dels fets, després d’atropellar els agents, que n’han resultat ferits. Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra han iniciat la recerca del menor, que ha estat localitzat i detingut al seu domicili, a Nou Barris. Després l’han traslladat a un centre mèdic on ha rebut assistència per les ferides al colze i a la cara.

Segons informen els Mossos d’Esquadra, el vehicle que conduïa el menor va ser sostret durant la nit a l’Hospitalet de Llobregat. El menor està acusat dels delictes d’homicidi imprudent, robatori i furt d’ús de vehicle amb intimidació, atemptat a agents de l’autoritat, conducció temerària, robatori i furt d’ús de vehicle sense intimidació i d’haver conduït sense haver obtingut mai el permís de conduir.