El judici a tres joves acusats d’una agressió homòfoba al metro de Barcelona ha tret a la llum les imatges de l’agressió. Són les de les càmeres de seguretat del metro, des de tres perspectives diferents. S’hi pot veure l’inici de l’atac, des de l’andana, i, després, com els agents de seguretat de TMB van retenir els agressors.

Les càmeres van captar l’agressió a l’andana

Segons el relat de la fiscalia, cap a les sis del matí del 12 de gener del 2019 la víctima va accedir a un dels vagons de l’L1 del metro, a l’estació de Rocafort, per anar a treballar. A l’interior del vagó hi havia els tres acusats acompanyats d’un menor d’edat. Qui va iniciar l’agressió va ser el menor, que va asseure’s al costat de la víctima i el va intimidar i increpar. Segons el ministeri públic, els tres acusats majors d’edat es reien de la situació i animaven el menor. En un moment donat, la víctima va alertar la conductora del metro i els agressors van deixar d’atacar-lo.

Les imatges de les càmeres de seguretat permeten veure el que va passar després, quan va començar l’agressió física. La víctima va baixar del comboi a l’estació d’Urquinaona i els agressors el van seguir. A les imatges es pot veure com li van al darrere, li donen un cop de puny i el fan caure a terra, on continuen agredint-lo.

L’agressió s’atura quan arriben els vigilants de seguretat

Segons la fiscalia, l’agressió no es va aturar fins que van arribar els vigilants de seguretat. Aquesta és la segona escena que es pot veure a les imatges: els agents de seguretat van retenir dos dels agressors fins que van arribar els Mossos d’Esquadra i els van detenir. A conseqüència de l’atac, la víctima va patir diverses ferides i lesions a la cara i ansietat posttraumàtica.