La regidora ecosocialista ha exigit al govern que “rectifiqui en la intolerable actitud de censura”. Segons ha denunciat l’entitat organitzadora de l’acte, 9 Barris Acull, el govern municipal ha rebutjat fer-se càrrec com cada any dels costos d’impressió del material pel desacord amb el contingut del text, que és crític amb les polítiques d’austeritat. Sota el títol de ‘La poció màgica de la resistència’, el text acaba dient “per un Nou Barris irreductible i cabrejat, sopes, pocions i dolça lluita”.  El que tampoc no va agradar és la presència del logotip de la plataforma Nou Barris Cabrejada.

Sanz considera que la decisió és “una mostra més del menyspreu amb què el govern tracta la ciutadania i molt especialment els barris populars”. La regidora d’ICV-EUiA recorda en un comunicat que la plataforma Nou Barris Cabrejada agrupa nombroses entitats veïnals, socials i culturals del districte i considera que “no se’ls pot girar l’esquena ja que són la veu d’una bona part de la ciutadania de Nou Barris”. Sanz ha titllat l’actitud del districte d’“indigne i antidemocràtica”.

Iniciativa retreu al govern del districte que no és el primer cop que passa i recorda que l’entitat organitzadora del Carnestoltes també va haver d’assumir el cost del material promocional perquè també hi apareixia el logotip de la plataforma  Nou Barris Cabrejada.

I suposadament encara se n’ha produït un cas més. El proper 12 de març començarà una nova edició del festival de curtmetratges Solo Para Cortos, que organitza el Casal de Joves Prosperitat. Els responsables municipals han demanat que es canviï el cartell de promoció del festival. Aquesta és la imatge original proposada pels organitzadors:

I aquest és el cartell definitiu del festival, incloent-hi les modificacions exigides per l’Ajuntament a canvi de fer-se càrrec de les despeses d’impressió. De la imatge han desaparegut els envasos de beguda i els papers pel terra i el protagonista apareix vestit amb camisa i pantaló.