L’actuació de la Guàrdia Urbana va tenir lloc diumenge, quan un grup d’agents encarregats de perseguir aquestes pràctiques il·legals va detectar tres venedors ambulants -a qui havien estat seguint d’ençà que van ser denunciat dies abans per fets semblants- sortint d’un local del Poble-sec. El dispositiu es va posar en marxa i es va procedir a inspeccionar l’establiment. Immediatament, es va tenir constància que s’hi acumulaven llaunes de cervesa en mal estat. Se’n van intervenir, concretament, 508. Cap no reunia les condicions mínimes per vendre-les.

La Guàrdia Urbana, a part d’aixecar tres actes “per abandonament de llaunes de cervesa”, en va instruir tres més per tinença de substàncies estupefaents. S’ha denunciat, a més, els propietaris per col·laboració amb la venda no autoritzada; per la distribució de begudes alcohòliques fora de l’horari permès (és a dir, entre les 23 h i les 8 h); per la “greu mancança” en les condicions higièniques i sanitàries i pel subministrament de productes no aptes per al consum.

Aquesta acció policial s’emmarca dins l’operació Mestral, que des de juliol de 2011 té com a objectiu combatre el fenomen de la venda ambulant, sobretot en una de les zones on aquesta activitat il·legal està més estesa: a la confluència de l’avinguda del Paral·lel amb el carrer Nou de la Rambla, i a la plaça de la Bella Dorita, molt a prop, per tant, de molts locals d’oci del Raval i del Poble-sec força concorreguts les nits del cap de setmana.