Metges de Catalunya denuncia que l’Hospital Vall d’Hebron serà un dels més perjudicats per les retallades el 2013. El sindicat fa públic un informe del centre sanitari en què es preveu una reducció del 8,04% del pressupost respecte a la despesa de 2012. Els facultatius alerten que una nova onada d’ajustos repercutirà en l’assistència al pacient i empitjorarà les llistes d’espera.

L’Hospital Vall d’Hebron preveu rebre 521,97 milions d’euros per a 2013. Aquesta xifra és un 8,04% inferior respecte a la despesa que va generar el centre el 2012, 567,64 milions d’euros. La balança també es podria desequilibrar enguany, quan es calcula una despesa de 570,84 milions. Aquest és el context econòmic que planteja un informe signat per la direcció de l’hospital.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova és el centre que notarà més la tisorada, amb un 8,36% de diferència entre el pressupost d’enguany i la despesa de 2012. En total, l’Institut Català de la Salut s’estalviarà 191,82 milions d’euros en els vuit hospitals públics de Catalunya, amb una inversió prevista de 2.427 milions d’euros.

Des de Metges de Catalunya, alerten que si aquests comptes tiren endavant, els facultatius tindran “moltes dificultats per mantenir la qualitat assistencial”. Consideren que una nova retallada repercutirà en l’accessibilitat als serveis sanitaris i empitjorarà les llistes d’espera.