Segons l’escrit de la fiscalia, Liliana Godia va fer servir diverses societats per fer una “burla sistemàtica” de les obligacions de tributar per les rendes del capital mobiliari que posseeix, constituït fonamentalment per la societat BCN Godia S.L, de la qual és propietària. La presidenta de la fundació presumptament va deixar de pagar l’IRPF pels seus rendiments mobiliaris i, a més, va tributar menys del que li corresponia per l’impost sobre societats, el de patrimoni i l’IVA.

El frau s’hauria produït entre els anys 2007 i 2011 i en total s’atribueix als querellats 14 delictes contra la hisenda pública. Godia, segons la querella, té un “elevat nivell de vida amb moltes despeses personals” (1,5 milions per any) i ha fet passar aquestes despeses per inversions empresarials. En les declaracions de la renda, Godia va reflectir només els rendiments del treball pagats per BCN Godia fins a l’any 2011, quan l’empresària, en saber que estava sent investigada per l’Agència Tributària, va fer constar parcialment una part dels rendiments de les seves propietats immobiliàries i les obres d’art que té.

Liliana Godia va rebre la clau de Barcelona l’any 2009 per contribuir al desenvolupament i promoció de la ciutat, 30 anys després que el seu pare rebés el mateix coneixement. El març de 1979, l’esportista, empresari i col·leccionista d’art Francisco Godia va ser guardonat també amb la clau de la ciutat. Liliana ha mantingut el llegat del seu pare, que tenia nombroses obres d’art i propietats, que ella ha multiplicat amb el pas del temps. L’empresària va posar en marxa la Fundació Francisco Godia l’any 1999 i ha situat l’espai com un dels més reconeguts en el món de l’art barceloní.

Liliana Godia i el seu Marit, Manuel Torreblanca, han negat haver comès cap delicte a través d’un comunicat enviat als mitjans. El matrimoni veu “infundada” l’actuació del fiscal i retreu a Hisenda que no els hagi informat ni donat l’oportunitat de presentar al·legacions.