El president de l’Associació del Passeig de Gràcia, Luis Sans, reclama “més presència de mossos d’esquadra a Barcelona” després del segon intent de robatori pel mètode de l’encastament en només una setmana. Dilluns passat els lladres van robar a la botiga Louis Vuitton i aquest dilluns ho han intentat a l’establiment de Chanel. En tots dos casos, han utilitzat el mètode d’encastar un cotxe a l’aparador per forçar l’entrada als locals.

Sans també lamenta “la sensació d’impunitat que genera el retard judicial”, i exposa que, en cas que els Mossos d’Esquadra haguessin detingut els lladres, “el judici no s’hauria fet fins al 2025”. Aquest cop, l’encastament ha tingut lloc a la botiga de Chanel, i els Mossos d’Esquadra han aconseguit evitar que els lladres hi entressin gràcies a un avís que han rebut a les 5.30 h de la matinada.

Des de l’associació de comerciants celebren la intervenció ràpida dels Mossos d’Esquadra, però Sans insisteix en “la preocupació dels comerciants per la inseguretat que hi ha a Barcelona” i destaca que, tot i que les botigues tinguin equipaments de prevenció de robatoris, “el més eficaç és una resposta policial imminent”.