Quines particularitats de salut tenen les persones que viuen al carrer i quines són les seves necessitats? Durant una setmana, la Parròquia de Santa Anna analitzarà la situació de les persones sense llar que viuen a Barcelona. Del 18 al 24 de febrer, un equip de l’Hospital Universitari Sagrat Cor —del grup Quirón—, s’instal·larà de 9 a 18 h a la parròquia per oferir servei als sensesostre. Hi haurà professionals de medicina interna, podologia, dermatologia, malalties infeccioses i també salut mental. Tot i que els metges no descarten atendre qualsevol altra anomalia com el VIH o la tuberculosi.

L’equip organitzador, mitjançant aquesta iniciativa, pretén superar un dels principals reptes mèdics relacionat amb les persones sense llar: fer una història clínica i vincular-los al sistema general de la salut.

Més de 2.000 persones viuen al carrer

L’últim recompte fet per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar va detectar 2.099 persones sense sostre a la ciutat de Barcelona el 2018. Segons la Fundació Arrels, aquest col·lectiu és propens a patir malalties relacionades amb la salut mental, les addiccions i l’aparell respiratori.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a