Els Mossos custodien el bloc de Can Migra, ja desallotjat

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat el bloc ocupat de Can Migra, al número 34 del carrer de Galileu, a Sants. Els ocupants van rebre una ordre de desallotjament imminent aquest dijous i aquest divendres al matí una quinzena de furgonetes antiavalots han dut a terme l’operació. Abans de l’arribada dels Mossos, els bombers hi han fet acte de presència al voltant de les 10.30 h.

Alguns dels ocupants de Can Migra han explicat a betevé que fa dues setmanes els bombers hi van fer una inspecció per comprovar l’estat de l’immoble, però que no els van advertir que hi hagués cap element malmès. Tot i això, des de Can Migra van demanar un informe alternatiu a un arquitecte, que va determinar que l’edifici era habitable, però que se n’havia d’arreglar una biga que estava trencada.

L’ordre judicial que ha permès fer efectiu el desallotjament argumenta problemes estructurals a l’edifici. Per intentar aturar-lo una cinquantena de persones s’han mobilitzat fins a la porta de l’immoble.

Cordó policial al carrer de Galileu

Un bloc ocupat per persones migrants

Can Migra és un edifici ocupat per persones immigrants que no tenien sostre i que van iniciar un projecte d’habitatge autogestionat a principis de maig amb el suport d’associacions locals. L’espai s’havia convertit les darreres setmanes en un punt de trobada de diversos col·lectius antiracistes i de suport als drets humans.

Protesta a la plaça de Sants

Tant els ocupants de Can Migra com alguns dels col·lectius que hi han donat suport han s’han concentrat des de les 19 h a la plaça de Sants. La protesta ha aplegat una cinquantena de persones que han criticat que diverses persones s’hagin quedat ara sense sostre i també el cop cap al projecte que s’havia instal·lat al carrer de Galileu. La protesta s’ha convertit en manifestació, que ha recorregut una part del carrer de Sants en direcció a la plaça d’Espanya.

Protesta a la plaça de Sants contr el desallotjament a Can Migra