El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies afegirà als formularis individuals una tercera casella al costat de la de l’home i la dona per a les persones que no se sentin identificades amb cap d’aquests dos gèneres. A la nova opció hi posarà ‘no binari’. La diversitat també s’inclourà als documents familiars on en comptes de pare i mare s’hi podrà llegir persona progenitora 1 i persona progenitora 2. D’aquesta manera les parelles homosexuals i les famílies monoparentals no quedaran excloses als documents de l’Administració.  Segons Mireia Mata, directora General d’Igualtat l’objectiu és donar visibilitat a qualsevol expressió de gènere i diversitat sexual per fomentar-ne el respecte i evitar la discriminació. Mata també ha assegurat que es des de la Generalitat també es pretén llençar un missatge a la societat i “obrir ments”.

Referent per a tots els departaments de la Generalitat i ens locals

El conseller Chakir el Homrani ha signat una instrucció amb la vocació de ser implantada a la resta de departaments de la Generalitat i alhora, servir de model per als ens locals i organismes privats. Aquesta mesura és fruit del desplegament reglamentari de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI) i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Es preveu que a finals de 2019 hi hagi un acord de govern i en un parell de mesos tots els Departaments disposin dels formularis.

L’Associació de Famílies LGTBI celebra les novetats després d’una lluita de set anys

Katy Pallás, presidenta de l’Associació de Famílies LGTBI, celebra les novetats en la documentació de l’Administració i assegura que “ha costat set anys de lluita”. D’aquesta manera, diuen s’acabarà amb les discriminacions actuals.

La Plataforma d’Entitats LGTBI ho valora positivament però diu que “arriba tard”

Quim Roqueta, president de la Plataforma LGTBI, ha valorat aquest dilluns molt positivament la nova documentació però ha afirmat que “arriba tard” donat que és el desplegament d’una llei de l’any 2014. A banda, ha reclamat els nous formularis especialment per al Departament d’Educació, una llarga reivindicació del col·lectiu. En aquest sentit Roqueta explica que en aquest àmbit no es reflexa la diversitat familiar. I el president de encara que es digui des de les institucions que totes les persones són iguals davant la llei, “si no es posen mesures concretes, aquesta igualtat no és efectiva”.