El Pla de manteniment integral previst en el marc del Pla endreça comença a concretar-se. L’Ajuntament destinarà un total de 435 milions d’euros al manteniment de l’espai públic i una de les actuacions destacades serà la renovació del 56 % dels ascensors dels barris de muntanya. Segons ha detallat aquest divendres la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, es faran 26 intervencions, 15 de les quals seran al districte de Nou Barris. Es renovarà, per exemple, l’ascensor del carrer d’Aiguablava o el del carrer de Juan de Mena, a Horta-Guinardó. També hi haurà actuacions en altres districtes, com a Sarrià – Sant Gervasi, al carrer de Marmellà, o al pas de Sant Tarsici, a Sant Andreu.

El consistori també vol actuar en 24 escales mecàniques de la ciutat, que tenen una antiguitat d’entre 15 i 20 anys. Segons Bonet, el pla de manteniment de l’espai públic té com a objectiu poder “actuar abans que reparar”. Ha afegit que “hem d’invertir abans que un entorn escolar es deteriori i hem de renovar unes escales abans que s’espatllin”.

Millora de l’enllumenat i de la pavimentació

Una altra de les actuacions destacades que es duran a terme serà la millora de tot l’enllumenat de Barcelona. L’objectiu és aconseguir un 100 % de telegestió, és a dir, poder activar-ne a distància l’encesa o l’apagada i dur a terme la regulació. S’actuarà sobre 3.500 fanals en un total de 74 carrers de la ciutat. També està previst pavimentar de nou 620.000 m² de carrers i repintar 3,8 milions de m² de calçada. A més, s’intervindrà en parcs i jardins, en parcs infantils i en 4.500 semàfors.

Els districtes decidiran les inversions

El pla preveu una inversió de 435 milions d’euros, 180 milions dels quals els gestionaran directament els districtes. 80 milions seran per al manteniment i 100 per a les reformes integrals. Segons Laia Bonet els districtes decidiran sobre quins espais s’actuarà i, per tant, això suposa “un increment de la capacitat de decisió dels districtes”.