Ja han començat, en uns terrenys a l’altra banda de la ronda de Dalt, just davant de l’Hospital Vall d’Hebron, les obres de l’heliport provisional, amb la delimitació de la zona amb tanques i el repicat del terra per construir una plataforma de sis centímetres d’alçària on aterraran els helicòpters. En un principi a final de mes acabaran els treballs i al març la instal·lació ja estarà en marxa. En concret, es tracta d’un helistop ja que els helicòpters només podran estar-hi el temps imprescindible per tornar a enlairar-se. El permís per utilitzar aquest espai és de dos anys i mentrestant l’hospital ja té en projecte estudiar quina és la millor ubicació de l’heliport definitiu.

Una de les opcions amb què es treballa és la reforma de l’heliport actual i adaptar-lo a la normativa d’Aviació Civil. La intenció és construir-hi una plataforma elevada de 12 metres per facilitar i fer més segures les maniobres d’aterratge i enlairament. El projecte defintiu de l’heliport podria estar definit d’aquí a un any i mig.

L’antic heliport de l’Hospital Vall d’Hebron, que dóna servei al trasllat de malalts de tot el país, no complia els requisits d’Aviació Civil i això ha obligat a reformar-lo. L’actuació ve precedida pel reial decret aprovat el 27 de novembre en consell de ministres, que obliga a aplicar a partir de 2016 unes noves normatives tècniques de seguretat en aeròdroms i heliports no comercials.