L’objectiu dels Mossos d’Esquadra era detenir els presumptes autors d’introduir cocaïna i heroïna al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Es tracta d’una nova fase de l’operació que al novembre va permetre arrestar fins a 95 persones, segons les darreres dades actualitzades, 45 de les quals han ingressat a la presó. Aquest dilluns, però, la intervenció ha estat una mica més discreta allà on s’ha dut a terme (en l’acció policial de fa poc més de dos mesos es van arribar a mobilitzar 1.300 agents).

En el cas d’avui, diverses brigades de l’Àrea Regionals de Recursos Operatius (ARRO) han escorcollat 27 domicilis de 10 localitats diferents. L’epicente s’ha situat a Sant Adrià del Besòs, on s’han fet 12 entrades, però també n’hi ha hagut tres a Barcelona, als barris del Maresme (al número 25 de la rambla de Prim), a Sant Martí -on s’ha detingut almenys una persona-, i la Marina del Prat Vermell, a Sants-Montjuïc. La resta han tingut lloc en altres ciutats de l’àrea metropolitana, com ara Castelldefels, Viladecans o Mataró.

L’operació s’ha tancat amb la detenció de 29 persones, però la investigació continua oberta i la policia espera que les detencions arribin a les 35. Pel que fa al material decomissat, aquest dilluns s’han requisat 10 quilos de marihuana, 155 grams de cocaïna i 40 grams d’heroïna. Aquest material se suma al que ja es va decomissar al novembre. En el cas de la cocaïna, per exemple, se n’han trobat cinc quilos, en total.

La majoria de les 27 entrades als pisos i locals han finalitzat a quarts de nou del matí, més de quatre hores després d’iniciar-se l’operatiu, que s’ha realitzat de matinada per evitar aldarulls i impedir que s’avisés qui s’estava buscant. En la batuda anterior es van capturar 85 persones, 34 de les quals van acabar ingressant a la presó. El cas ha quedat sota secret de sumari i els detinguts estan ara pendents de passar a disposició judicial.