Els comerciants del Besòs volen millorar la imatge que la gent té del barri i, de passada, que els establiments tornin a omplir-se. "Et porto el cartell, ja que ja el tenim". És el cartell d'un concurs de curts que començarà al setembre. Per participar-hi només cal que la gravació estigui localitzada en un espai del barri i que hi surti algun dels botiguers associats. RAQUEL ESPADA, presidenta de l'Associació de Comerciants del Besòs "Som un barri diferent a Barcelona i pensem que hem de fer coses diferents per cridar la gent que vingui al nostre barri. Que els nostres veïns surtin, l'aprofitin i el disfrutin i que els veïns de Barcelona també vinguin i coneguin el nostre barri." Comerciants i veïns estan encantats amb la idea i ja pensen com canviaran els carrers quan es converteixin en un set de rodatge. JESÚS PATERNA, comerciant "Lo que buscas es mejorar la situación, y la situación ya es complicadita. Esperemos que cambie la visión que tiene Barcelona de este barrio, que tiene una visión muy mala." SEBASTIÁN PÉREZ, veí "Me parece que está bastante bien. Así hay algo divertido en el barrio. Es bueno." "No és la primera vegada que aquest barri posa en marxa una iniciativa per impulsar-ne el comerç. Fa uns mesos diversos establiments de la zona van organitzar una exposició fotogràfica amb la mateixa finalitat."

El Besòs i el Maresme es convertiran en un set de rodatge durant els propers mesos. Serà gràcies al concurs de curtmetratges que ha organitzat l’associació de comerciants del barri. El certamen té dues modalitats. La primera gira entorn el comerç de proximitat i les pel·lícules que s’hi presentin han de mostrar que el barri té una activitat comercial moderna, diversa i propera al veïnat. La segona modalitat està centrada en la vida als carrers del Besòs i els films hauran de reflectir com hi viuen els veïns.

Les inscripcions estaran obertes fins al 31 de desembre d’aquest any i es poden fer a través del correu electrònic. El  guanyador es donarà a conèixer el 5 d’abril de 2014 i s’emportarà un iPad.