Les persones transsexuals tenen una identitat de gènere que difereix del seu sexe i, moltes, es troben en una situació de dubtes reforçada pels esterotips socials i les pors. La guia, editada pel consistori, té l’objectiu de fer més visible aquest col·lectiu i acompanyar-los en el procés de transició.

La guia, que publica els recursos dividits en nou àmbits temàtics, introdueix els serveis que proporcionen l’Ajuntament i desenes d’associacions de la ciutat. Alguns exemples són les trobades transsexuals que es fan a l’Espai Obert o els tallers de feminització per a persones transvestides que proporciona En Femme. L’àmbit de la salut també hi és present, amb informació sobre la Unitat d’Identitat de Gènere de l’Hospital Clínic, l’assessoria psicològica al Casal Lambda o l’agència Abits. A més d’aquesta informació, el text també inclou material de consulta com llibres, films o webs.

El text també inclou informació general per ajudar les persones transsexuals a enfocar el canvi de gènere. Una de les necessitats que es posa sobre la taula és canviar el nom en la documentació. El text informa que per modificar el DNI s’ha de presentar una sol·licitud al Registre Civil de la ciutat acompanyada d’un diagnòstic de disfòria de gènere i un informe mèdic.

Un altre dels temes recurrents és la necessitat de modificar el cos amb l’objectiu de feminitzar-lo o masculinitzar-lo. En algunes casos, indica el text, algunes persones transsexuals aposten per fer canvis de roba o demanar a l’entorn proper que en tractar-los utilitzin l’altre gènere. En tot cas, el text assenyala que el seguiment psicològic, el tractament hormonal i algunes cirurgies estan cobertes pel sistema sanitari públic.