Poc després que el TSJC admeti a tràmit les querelles contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional, l’Assemblea Nacional Catalana ha encetat una campanya d’autoinculpacions per haver participat en el 9-N. D’aquesta manera, volen demostrar el seu suport als representants polítics.

L’ANC ha obert una pàgina web en què els ciutadans que ho vulguin es poden descarregar un document en què admeten haver pres part en el procés participatiu del 9-N “sense que cap institució o persona” els hagin obligat. En el mateix escrit es denuncia la manca de garanties democràtiques de l’estat espanyol i una “inexistent” divisió de poders. L’autoinculpació s’ha de presentar al jutjat de guàrdia o a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El web també recorda als ciutadans que haver estat voluntari o haver votat el 9-N “no constitueix delicte”.

Des de l’Assemblea proposen presentar les primeres autoinculpacions aquest dimarts, 23 de desembre, a la seu del TSJC, al passeig de Lluís Companys. Tot i això, alguns usuaris de Twitter ja han admès la seva “culpabilitat” amb la paraula clau #autoinculpacions9n.