Ahir ja es van tancar els carrers del barri que s'han de decorar, i avui, els veïns s'han posat de ple a la feina. A la Comissió d'Alcolea de Baix, per exemple, han començat a construir els decorats que fins ara no han pogut treballar a dins del local, pel seu gran volum. MARTA TURULL, presidenta de la comissió d'Alcolea de Baix "Ja tenim la decoració lateral feta però ara estem fent les dues portalades, una amb palets i l'altra amb filferro i paper." Això sí, el resultat final que busquen, de moment, és tota una incògnita. "Sempre ho mantenim en secret i no ho diem fins l'últim dia, quan ja està muntat i la gent ho veu. Així ens sembla que es generen més ganes de descobrir-ho." "Com aquest, la resta dels 18 carrers guarnits que participen a la Festa Major de Sants ja han posat fil a l'agulla per tenir-ho tot a punt pel dissabte, 22 d'agost, quan es donarà el tret de sortida a la festa." En altres carrers han preferit no guardar-se el secret sobre la temàtica del decorat. JERONI MELGAR, president de la Comissió d'Alcolea de Dalt "Recrearem la pel·lícula de King Kong. Amb una primera zona amb la selva i l'altra amb la ciutat de Nova York." DAVID GOMÀ, vocal de la Comissió de Santa Cecília "Li hem dit el Nadal a l'estiu i hem posat un sostre com d'estrelles. Posarem a l'entrar un Betlem i també els Tres Reis Mags." A tot el barri ja s'està ultimant la senyalització i la il·luminació, i les neveres esperen, encara buides, les begudes per als milers de veïns que s'aproparan durant la setmana de la festa major. La baixada de les subvencions obliga els veïns a pensar noves fórmules per pagar la festa, i alguns espais, com la plaça de la Farga, demanen menys restriccions per a la utilització de planxes i barbacoes, o la presència de mercats artesans o de "food trucks". MARIA TERESA MORROS, presidenta de la Comissió de la Plaça de la Farga "Si tu t'estàs basquejant per poder fer una mica de diners, perquè en tens menys. Nosaltres fem loteria, fem sortejos. Com nosaltres, com aquell qui diu, totes les comissions" La normativa actual, però, és fruit d'un acord entre tots els carrers amb el districte, i no es podrà revisar fins a l'any vinent.

Una vegada s’han tancat els carrers a la circulació, els veïns de Sants ja han pogut començar a treballar de valent per enllestir els decorats, que han d’estar a punt el proper 22 d’agost. Alguns participants, com els del carrer d’Alcolea de Baix, es resisteixen a fer pública la temàtica dels guarniments; d’altres ja han anunciat que recrearan la pel·lícula de ‘King Kong’ o l’ambient de Nadal a l’estiu.

Paral·lelament, la Comissió de Festes de la Plaça de la Farga ha criticat que no podrà instal·lar “food trucks” al carrer. També ha creat malestar la negativa a poder oferir servei de planxa a les barres de bar per qüestions higièniques, o la reducció del temps que s’instal·larà la fira d’artesans.

La federació ja ha advertit que la normativa actual, però, no es podrà revisar fins a l’any vinent.