Els Mossos han retirat un dels decorats que s’havia exposat a la plaça de Johon Lennon, amb motiu de les festes alternatives de Gràcia. La CUP Barcelona ho ha denunciat a través de les xarxes socials.

Es tracta d’una peça de cartró que representa un agent antidisturbis, tacat de sang i pensat perquè qualsevol persona s’hi pogués fotografiar. Estava titulat com a “Foto-Maton” i el vinculaven amb la paraula “pinxo”.

El cos de Mossos d’Esquadra el considera “una veritable falta de respecte a la institució” i per aquest motiu l’han retirat. D’altra banda, un portaveu dels Mossos ha assegurat que malgrat que el cartell queda confiscat, no s’emprendrà cap acció legal contra els autors, ja que no s’ha comès cap tipus de delicte o falta.

Les festes alternatives de Gràcia s’organitzen de forma paral·lela a les que encapçala la Fundació Festa de Gràcia i van acabar dimarts passat. La plaça de Johon Lennon és un dels escenaris d’aquestes festes, on s’organitzen concerts i xerrades. També es decoren alguns espais, normalment amb motius reivindicatius. Aquest any n’hi ha hagut que feien al·lusió a la problemàtica amb els treballadors de Movistar, així com el que ha desencadenat la polèmica.