"He decidit gaudir del temps i del mar. No fa tant fred, està bé per mi." "Se nos complicó un poco porque nosotros caminamos mucho y con la lluvia nos cuesta bastante. No es lo mismo las vistas de las playas o por ahí." "Hem vingut pel sol, tot i que encara no surt. Segur que sortirà i aniré a la platja amb el sol." "Els dies aquests aprofitem per netejar, per endreçar tot el que no tenim endreçat..." "Nos dedicamos mucho a la limpieza, porque ya que no hay faena, pues a limpiar todos los rincones del restaurante."

L’estiu, especialment el mes de juliol, ha estat extremadament sec i càlid. Malgrat això, durant aquest agost sembla que les pertorbacions ens arribin amb més facilitat i aquest dimarts hi ha hagut el segon episodi de pluja que ens afecta en menys d’una setmana. Les darreres precipitacions, malgrat no ser gaire abundants, són importants perquè contribueixen a apaivagar la sequera acumulada.

Els registres de pluja d’aquest dimarts, fins al migdia, es mouen entre els 10 i els 20 l/m2, en funció dels barris. Destaquen els més de 20 l/m2 a Gràcia; 18 l/m2 a Sarrià – Sant Gervasi; 16 l/m2 a la Zona Franca, el Poblenou i l’Eixample; 14 l/m2 a Ciutat Vella; 13 l/m2 a Sants i 10 l/m2 a l’Observatori Fabra.

Les pluges s’han desplaçat des de l’interior del país en direcció al mar i els experts preveuen que a la tarda s’obriran algunes clarianes.

Els efectes per al turisme

Al litoral barceloní, la bandera groga ha onejat a les 10 platges de la ciutat i la sorra s’ha quedat gairebé buida de banyistes i passejants. Els turistes han buscat altres alternatives, un fet que han notat els establiments de la zona.