Vist l’èxit de la marxa de l’any passat en la qual van participar 4.000 persones, l’Assemblea Groga torna a organitzar una mobilització per defensar l’educació pública, democràtica, laica, inclusiva, coeducadora, popular i en català.

L’objectiu d’aquesta marxa és aconseguir que novament milers de persones s’uneixin a la proposta i participin en les diferents etapes de la mobilització. Enguany començarà el 23 d’agost a Salt, Girona, amb la participació del mestre de les illes Balears Jaume Sastre. Sastre va estar en vaga de fam durant 41 dies per defensar una educació digna en català i contra la posició de no negociar del govern de les Illes Balears en relació amb el conflicte educatiu.
La ruta tindrà vuit etapes que passaran per Vidreres, Blanes, la costa del Maresme fins arribar a Barcelona on finalitzarà el recorregut el 30 d’agost.

Amb aquesta acció, els membres de diferents sectors de la comunitat educativa vol mostrar el rebuig vers les polítiques educatives instaurades pels governs autonòmic amb la LEC i el govern central amb la LOCME i ho vol fer a tots el nivells educatius, des de les escoles bressol fins a la universitat. A més, durant les diferents etapes es farà un especial treball assembleari per anar creat les bases de la ILP per aconseguir una nova llei del sistema educatiu a Catalunya.

El organitzadors tenen molt clar que un cop acabada la marxa i passat l’estiu, la lluita continuarà. És per això que el 20 de setembre l’Assemblea Groga farà una trobada a Barcelona per decidir l’agenda de reivindicacions per al curs 2014 – 2015.