"La gent se'n recorda de la Guàrdia Urbana d'abans. Els respecten ara, també, però abans érem uns amics del poble. Era diferent d'ara. No dic que siguin dolents, eh?! Perquè el meu fill és sargent, el meu nét és guàrdia i la meva jove, caporal".

Als urbans els han acompanyat prop de vuitanta alumnes de la ciutat, que han cantat nadales juntament amb la Banda Musical de la policia municipal. La Guàrdia Urbana, a més, ha organitzat diverses activitats com un taller de xapes o una mostra sobre com funcionen els vehicles policials.

El que ha cridat més l’atenció dels més petits, però, eren un conjunt d’agents jubilats que dirigien el trànsit des d’un templet com els que es trobaven als carrer de Barcelona anys enrere. Enguany serà l’últim cop que en Josep Sánchez, un guàrdia urbà retirat de 90 anys, dirigirà el trànsit en aquesta jornada solidària. En declaracions a BTV, Sánchez ha comparat la relació entre la policia i els ciutadans en l’època en què ell treballava. Ha assegurat que ara li seria més difícil exercir perquè “la gent ja no respecta la policia”.

Tot plegat forma part d’un projecte solidari de la Fundació Avismón, que té com a objectiu apropar als nens la realitat dels avis més necessitats.