La Guàrdia Urbana serà la primera policia d’àmbit local que tindrà accés al banc d’empremtes dactilars de la Policia Nacional. Ho ha confirmat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, durant la inauguració de la nova comissaria de Ciutat Vella, que ha admès que l’autorització del Ministeri de l’Interior està aprovada des del mes de març i que només falta el vistiplau de la conselleria d’Interior de la Generalitat. Batlle ha explicat que ja han demanat al departament que lidera Joan Ignasi Elena que “els obstacles es remoguin”.

“Som el segon cos policial propi del país”

El tinent d’alcalde de Seguretat ha afirmat que l’accés de la Guàrdia Urbana a aquest banc de dades permetrà donar un millor servei a la ciutadania, sobretot tenint en compte que la policia de Barcelona és “el segon cos policial propi del país”. “Després dels Mossos, en competències i en dimensió, la Guàrdia Urbana és un cos policial de primera línia que necessita i requereix les competències que li corresponen per aquestes característiques”, ha afegit.

Colau destaca la “màxima col·laboració” entre els dos cossos policials

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha defugit de cap polèmica i ha assegurat que entre les dues administracions, Ajuntament i Generalitat, hi ha la màxima “col·laboració i cooperació en qüestions de seguretat”. Per això ha volgut “esvair qualsevol mena de suspicàcia”. Colau ha recordat que Mossos i Urbana ja s’han posat d’acord per convertir la comissaria de la Rambla en un centre d’atenció a les víctimes de delictes, amb especial atenció a la violència masclista. El conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per traspassar les competències se signarà la setmana vinent.