L’Ajuntament de Barcelona ha demanat al Departament d’Interior que creï una unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra que es dediqui exclusivament al narcotràfic a Ciutat Vella. El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha reconegut que la feina dels Mossos i la Guàrdia Urbana a l’hora de tancar punts de venda de droga “és intensa i també desesperada”, perquè a mesura que se’n tanquen també “se’n van obrint”. Per això ha reclamat “anar més enllà” i fer un “salt d’escala” per “escapçar les xarxes de distribució”.

Rabassa ha fet aquesta petició en la inauguració de la nova comissaria de Ciutat Vella i ha afirmat que “només arribant al detall” no s’erradicarà el narcotràfic i que “cal arribar més amunt”. Creu que una unitat d’aquestes característiques seria bona no tan sols per a Barcelona, sinó per al conjunt de Catalunya. Des de principi d’any, s’han tancat 61 punts de venda de droga al districte.

La nova comissaria de Ciutat Vella, a punt d’estrenar-se: “No ens resignem que el narcotràfic s’instal·li al districte”
Les instal·lacions policials, que entraran en funcionament durant els pròxims dies, estan situades al número 4 del carrer de les Tàpies

Rabassa: “Ciutat Vella és un districte segur”

El regidor també ha volgut deixar clar que “Ciutat Vella és un districte segur” i ha destacat les dades de disminució dels fets delictius: una davallada del 22 % respecte al 2019. Assegura que això “no cau del cel” i que tot plegat és fruit de la bona feina policial.

Rabassa ha destacat que “la complexitat de Ciutat Vella” no és negativa, sinó que és “una oportunitat per fer coses noves”. Per això ha demanat que, al marge de fer “macrooperacions policials, les administracions també ens posem d’acord per fer macrooperacions socials”.