“Ajuntament, netegeu el Carmel!” i “Volem que compris en un barri net” són els missatges que mostren els cartells que l‘entitat Carmel Comerç ha distribuït entre més d’un centenar de botigues associades. La campanya reivindicativa es va iniciar arran de les queixes i comentaris dels clients sobre l’augment de la brutícia al carrer.

Tal com explica la presidenta de Carmel Comerç, Mari Carmen Mateos, “darrerament molta gent s’adreça a nosaltres per queixar-se de la brutícia i com a comerciants és un tema que ens preocupa”. La imatge de contenidors desbordats i bruts s’ha tornat habitual en alguns carrers del voltant del mercat. També hi ha moltes papereres que no es buiden amb la freqüència adequada. Al darrer consell de barri el districte d’Horta-Guinardó va reconèixer que a l’estiu hi va haver deficiències en el servei de neteja i que esperaven que amb el nou contracte que ara arriba es notarà la millora.

Millores a partir de desembre

Des de Cuidem Barcelona s’han presentat els detalls de la nova contracta de neteja al barri del Carmel. A partir del 23 de novembre s’iniciarà la substitució dels contenidors antics pels nous, un total de 183. També hi haurà 20 treballadors més i els vehicles passaran de sis a 16. A més, la neteja amb aigua augmentarà la freqüència i passarà a ser setmanal en comptes de quinzenal. El pressupost anual de la neteja al Carmel és de 600.000 euros.

L’Ajuntament, a més, reforçarà la vigilància dels comportaments incívics i es preveu un augment de les sancions per part de la Guàrdia Urbana. També hi haurà una campanya informativa als portals i un equip d’informadors assessoraran els comerciants pel que fa a la recollida selectiva de residus.