JOSEP LLUIS BLANCO, director tècnic de la Cursa de la Mercè "Entregant els últims dorsals, hem entregat 13.000. Molt contents perquè ha funcionat molt bé la Fira al Disseny Hub, ens han tractat molt bé, i pràcticament els corredors ho han agafat tot en menys de dos minuts" OSCAR VILLANUEVA i OSCAR MUÑOZ "L'acabaré amb un company que no està aquí, l'acabarem junts per acabar-la i ell amb un altre company sí que acabaran per fer temps, a veure si podem millorar temps." ORIOL TORRES "Si vas a córrer a diverses ciutats a l'aire lliure fas una mica d'exercici i turisme cultural." MARIA "Estic molt emocionada, la gent és molt amable i no hi ha cua, tot és ràpid. M'encanta la samarreta, és un bon regal i bon record de Barcelona." MARTA ROCA "L'ambient, la gent, el companyerisme que hi ha i la il·lusió de creuar la meta."

Més de 14.000 persones corren aquest diumenge la 37a Cursa de la Mercè, el primer acte del programa d’activitats de la Festa Major de Barcelona. Enguany la cita esportiva torna a batre rècord de dones inscrites, amb un 30’7%, unes dècimes per sobre de les xifres de l’any passat.

La Cursa de la Mercè és una de les més populars i assequibles a nivell esportiu, amb un traçat de 10 quilòmetres que els professionals poden culminar en 30 minuts. Aquells que la fan en família o sense pressió de fer un bon temps tenen gairebé dues hores per cobrir el recorregut.

Aquest dissabte, els milers d’inscrits han trobat a la Fira del Corredor, ubicada per segon any consecutiu al Disseny Hub, el seu punt de trobada. A banda de recollir-hi els dorsals i les samarretes, han pogut gaudir de serveis gratuïts de salut com valoració de l’esquena o un estudi de la planta del peu per triar el calçat idoni.

Amb el lema “Córrer per compromís”, els organitzadors volen emfatitzar el caràcter solidari de la cursa, que destina els cinc euros de la inscripció a projectes benèfics. També, com altres anys, hi ha instal·lat un punt de recollida de roba i calçat esportiu vell per fer-lo arribar a l’associació Esport Solidari Internacional.

400 persones entre auxiliars i voluntaris, i 59 sanitaris, vetllaran pel bon funcionament de la Cursa de la Mercè, que comptarà amb un punt d’avituallament on es repartiran 38.000 aigües i 20.000 begudes isotòniques.

Afectacions a la mobilitat

Pel que fa al recorregut la cursa sortirà de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, avançarà pel Paral·lel i la Gran Via fins al passeig de Sant Joan. Després baixarà fins a Arc de Triomf, i continuarà per la ronda Sant Pere fins a la plaça de la Universitat, on encararà ja la recta final fins a la plaça d’Espanya i acabarà al mateix punt d’inici, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Diferents trams de tot aquest recorregut es tallaran al trànsit entre les 9 i les 15 h, així que es recomana cercar itineraris alternatius per creuar-lo o bé desplaçar-se en metro. Una quarantena de línies d’autobús de TMB veuen afectat el seu recorregut.