Greenpeace alerta que s’han localitzat al Mediterrani més de 8.000 peces de plàstic per quilòmetre quadrat, una xifra que, segons els investigadors, se situa prop de la densitat localitzada al Pacífic, a les anomenades “sopes de plàstic”. A la brossa trobada a la superfície de l’aigua, el percentatge de plàstic s’eleva fins al 96 %. De fet, des de l’ONG fan especial incís en els microplàstics —fragments inferiors a 5 mil·límetres— que causen greus problemes als animals marins.

Per conscienciar sobre aquest problema Greenpeace ha ancorat el vaixell Rainbow Warrior, amb el qual naveguen i prenen mostres de l’aigua al Moll d’Espanya. L’organització ofereix visites a l’embarcació en què s’explica com treballen i què es pot fer per canviar aquesta tendència en el marc de la campanya internacional “Menys plàstic, més Mediterrani”.

L’ONG valora que a Catalunya ja s’estigui intentant reduir la presència de plàstics al mar, a través de fer pagar les bosses de plàstic o implantant un sistema de dipòsit i retorn d’envasos, però  adverteix que s’hauria de continuar treballant-hi. El buc continuarà el recorregut aquest dilluns i salparà cap a Itàlia, Croàcia, Grècia i Bulgària.