Saül Gordillo
Foto: Pol Solà (ACN)

(Agències) La segona redactora que va denunciar per agressió sexual amb submissió química l’exdirector de Catalunya Ràdio i del digital ‘Principal’ Saül Gordillo ha ratificat al jutjat que el periodista la va violar després d’un sopar d’empresa, el mes desembre. Gordillo ha negat cap delicte, insistint que va ser una “relació íntima consentida”, i la seva defensa assegura que les imatges de la nit no acrediten “cap conducta delictiva”. L’advocat de la víctima ha demanat una vista per sol·licitar mesures cautelars, que no incloïen presó, però la jutgessa ho ha denegat.

La denunciant ratifica que la va drogar

Segons fonts presents a la sala, la denunciant ha reiterat que qui aleshores era el seu cap la va agredir sexualment al seu propi vehicle quan es trobava sota els efectes de l’alcohol. La jove ha declarat que l’endemà va fer-se una analítica que va detectar presència de benzodiazepines (ansiolítics) a la sang, fàrmac que ella no consumia, per la qual cosa dedueix que va ser Gordillo qui la va drogar per sotmetre-la sexualment. La denunciant ha explicat que té “flaixos” de memòria d’aquella nit i de l’agressió que va denunciar.

Gordillo defensa que les relacions van ser consentides

Saül Gordillo manté que no va cometre cap delicte perquè, diu, aquella nit van mantenir “relacions íntimes consentides.” L’advocat de Gordillo, Carles Monguilod, ha assegurat al jutjat que l’investiga que les imatges de les càmeres de seguretat d’aquella nit no mostren “cap conducta delictiva mínimament acreditable”. “Tot el que va passar entre la denunciant i el senyor Gordillo és absolutament aliè al Codi penal”, ha defensat Monguilod. L’advocat ha dit que les imatges que els van gravar abans i després dels fets denunciats mostren la denunciant amb un “somriure” en entrar al portal de casa seva.

La defensa de Gordillo també ha sostingut que no hi ha “cap prova ni evidència” que l’acusat col·loqués cap substància a la beguda. Ha afegit que la denunciant “ha dit que recorda un flaix i que no podria dir, perquè no ho recorda, si va haver-hi consentiment o no”. El lletrat Carles Monguilod també ha dit que les imatges no mostren actitud de somnolència ni pèrdua de consciència.