Foto: Pol Solà (ACN)

(ACN/agències) L’exdirector de l’ACN, Catalunya Ràdio i el ‘Principal’, Saül Gordillo, ha assegurat aquest dijous al jutjat que l’investiga per agressió sexual que les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca Apolo de Barcelona deixen “clar” que ell no va fer “res il·legal” amb la periodista que el va denunciar per tocaments no consentits.

L’advocat defensor, Carles Monguilod, ha explicat que Gordillo ha declarat que el que es veu a les imatges s’ajusta a la realitat: “Una escena lúdica, divertida, amb adults interactuant, una situació absolutament aliena al Codi penal, sense cap tocament sexual no consentit, sinó que les imatges demostren que va ser consentit”. Segons Monguilod, la bona qualitat de les imatges és una “sort”, perquè podria evitar un “gravíssim error judicial”.

En sortir del jutjat, el periodista ha lamentat que no s’hagi respectat “la seva presumpció d’innocència”. També ha dit que sortia satisfet d’haver-se pogut explicar davant del jutge i que creu que se li ha fet “un judici paral·lel duríssim”.

La denunciant s’ha ratificat en la versió inicial dels fets

La denunciant, per la seva banda, ha ratificat la seva versió inicial dels fets, afirmant que ella no va consentir els tocaments que li va fer el seu cap durant la festa posterior al sopar de Nadal de l’empresa, l’1 de desembre.

L’advocada de la víctima, Noemí Martí, ha assegurat que les imatges “avalen els fets denunciats” i deixen clar que “no hi va haver consentiment”. A més, ha dit que Gordillo ha declarat al jutjat que la culpa que estigui investigat és del Codi penal, perquè sanciona fets com els ocorreguts a la Sala Apolo. D’altra banda, ha lamentat que Gordillo “hagi tingut la gosadia de voler-se presentar com a víctima” d’una suposada confabulació contra ell, sense concretar qui ha orquestrat aquest complot.

Segons la defensa de la dona, Gordillo ha admès al jutjat que els fets denunciats no serien delicte abans de la llei del “només sí és sí” i que ha admès que va fer tocaments a la suposada víctima, però consentits.