El gest de socors internacional amb la mà que s’ha popularitzat darrerament per ajudar les víctimes de violència masclista ha permès detenir un home per presumptes maltractaments a una dona a Barcelona.

Els fets van passar el dia 12 de novembre a la sala de l’espera d’un centre mèdic del districte de Sarrià Sant – Gervasi. Eren dos quarts de tres de la tarda quan una treballadora del centre va veure com una pacient que esperava ser atesa va fer el gest d’ajuda internacional amb la mà. Segons explica la policia catalana, la treballadora el va reconèixer i va avisar el 112. Quan els agents van arribar al lloc, van parlar tant amb la víctima com amb el presumpte agressor i van acabar detenint l’home, de 64 anys i sense antecedents, per presumptes maltractament en l’àmbit de la llar.

Segons els Mossos d’Esquadra, la dona va manifestar que patia insults i menyspreus continus per part de la parella, fins al punt que de vegades li clavava empentes. La dona va explicar que feia 10 anys que hi mantenia una relació i que va decidir fer el gest perquè necessitava ajuda i no sabia com dir-ho.